Fundacja Zawodowiec

Fundacja Zawodowiec działa od 2013r. Powstała dzięki aktywności grupy przyjaciół, która podczas swoich spotkań wymieniała się pomysłami i zapałem do wspólnych działań. Wszyscy jednomyślnie zadeklarowali chęć zwiększenia motywacji u młodych ludzi do nauki zawodów, które nie wymagają tytułu magistra. Postanowiliśmy postawić na samorozwój absolwentów oraz doszkalanie zawodowe, gdyż dzięki temu uda nam się poszerzyć kadrę polskich specjalistów.

Do tej pory, z powodzeniem, Zawodowiec zrealizował 5 projektów dofinansowanych z programu POWER. Dzięki nim przeszkoliliśmy już 142 młodych kucharzy oraz cukierników.

W Wielkiej Brytanii współpracujemy ze stałym partnerem, posiadamy stałe miejsca szkoleń stażystów. Staramy wciąż się rozwijać, prowadzimy rozmowy z nowymi, atrakcyjnymi restauracjami i cukierniami.

Fundacja przeprowadza projekty corocznie, więc jesteśmy zainteresowani również stałą współpracą ze SZKOŁAMI.

Obecnie przygotowujemy się do realizacji 6 projektu dla młodych kucharzy i cukierników:

- absolwentów szkół 2019r. ze specjalizacją T4 lub T6,
- osób, które w tym roku ukończyły kwalifikacyjny kurs zawodowy.

Serdecznie zapraszamy do kontaktu zainteresowane współpracą szkoły gastronomiczne!